Seguiment de les obres: Luceros


Tot i que ocorre baix terra i ningú ho nota, l’estació Luceros va avançant a poc a poc. De fet, ja podem veure com seran les futures boques d’accés a l’estació:

Esperem que les obres vajen avançant correctament i pugam gaudir de l’estació per a Fogueres, com van anunciar.

Aquesta entrada s'ha publicat en Estacions, Obres en procés, TRAM i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

12 respostes a Seguiment de les obres: Luceros

 1. Daniel K ha dit:

  Si cumplen fechas puede superar en brevedad al carril bici de Diputación. Porque cortarán la cinta y luego la cerrarán para las mascletàs.
  Yo espero que “aprieten el acelerador” con la línea 2, mucho más compleja y menos “visible” al gran público, pero con una importancia clave para muchos barrios y para la comunidad universitaria y Sant Vicent. Será un éxito de pasajeros.

 2. alacantonrails ha dit:

  Això està clar, la L2 mil voltes més necessaria… Però tenint en compte que volen privatitzarla perquè no tenen diners per a gestionarla ells, seria una sort poder gaudir almenys de Luceros, no?

 3. sergio ha dit:

  Pero la lanzadera de la L-4 no la entiendo, ¿iría 1º a los luceros y despues a puerta del mar y a playas? acláramelo dew

 4. alacantonrails ha dit:

  Doncs això sí que no ho tinc molt clar encara… Supose que la capçalera de linia seria Luceros, fent parada a Porta del Mar.

 5. sergio ha dit:

  Gracias. Eres el mejor

 6. alacantonrails ha dit:

  Jajaja de res.
  Sembla que la L4 de Sangueta anirà a Luceros i hi haurà una llançadera de Porta del Mar a Sangueta.

 7. Pere ha dit:

  Perquè no posen els cartells bilingües? Plaça dels Estels ha sigut tota la vida.

 8. Una vegada més, FGV decidix retolar una estació del TRAM al terme municipal d’Alacant exclusivament en castellà. Queixem-nos:

  QUEIXA ESTACIÓ ESTELS D’ALACANT

  COPIA I APEGA EL TEXT DE DAVALL I ENVIA A:

  SÍNDIC DE GREUGES
  http://www.sindicdegreuges.gva.es/lasquejas-f_v.htm

  FERROCARRILS DE LA GENERALITAT
  http://www.fgvalicante.com/atencion-al-cliente-sugerencias?page=146

  La Constitució espanyola en el seu article tercer establix que la riquesa lingüística de l’Estat serà objecte d’especial protecció i respecte. Amb este esperit l’Estatut d’Autonomia de la C.Valenciana oficialitza el valencià en l’apartat set i definix este idioma com el “propi” de la nostra autonomia renovant el compromís per la seua recuperació. La Llei d’Ús del Valencià en el seu Títol Cinqué inclou la ciutat d’Alacant com de predomini lingüístic valencià, i esta mateixa llei en el seu article 15 atorga a la Generalitat competències en l’àmbit de la toponimia i la senyalització. Tal aspecte ve regulat en l’Orde d’1 de Desembre de 1993 de l’aleshores Conselleria d’Educació i Ciència que dicta que “el criteri d’ús de les llengües oficials a la Comunitat Valenciana en la senyalització de vies i servicis públics atendrà el predomini lingüístic establert en el títol cinqué de la LUEV”. D’altra banda també ordena que “els toponimis i la designació genèrica que els acompanya s’haurà d’usar, qualsevol que siga la llengua emprada en la resta d’elements informatius, en la llengua de predomini lingüístic a la que pertany el municipi”. També que “pel que fa a noms d’elements que s’estenguen per les dues zones de predomini lingüístic i tinguen nom en les dues llengües, s’usaran en valencià en el territori de predomini lingüístic valencià, i en castellà, en la de predomini lingüístic castellà”. Donada que la Llei és clara i taxativa al respecte del criteri d’ús de les llengües oficials a la nostra Comunitat, vull denunciar la Conselleria d’Infraestructures i Transports per la senyalíctica i toponimia utilitzada en la nova Estació del TRAM d’Alacant, anomenant-la exclusivament com a “Luceros”, oblidant el nom valencià “Estels”, i a més contravenint les recomanacions de l’AVL sobre l’ús de dobles denominacions en les parades de la xarxa de FGV.

  GRÀCIES PER LA TEUA COL·LABORACIÓ.

 9. alacantonrails ha dit:

  No vull entrar en política (no és la finalitat d’aquesta web), però no m’extranya res, ja ho van fer amb Mercado, per exemple (hauria de ser Mercat Central).

 10. Rosa ha dit:

  I can only see the pic & more or less understand what you´re saying. Please translate into English or Spanish (Best in bi or trillingual- or multillingual). Thanks.

 11. AlacantOnRails ha dit:

  Sorry, valencian is the main language of our website. Although i’ll translate this for you:

  “Aun cuando ocurre bajo tierra y nadie lo nota, la estación Luceros va adelantando poco a poco. De hecho, ya podemos ver cómo serán las futuras bocas de acceso a la estación.
  Esperemos que las obras vayan avanzando correctamente y podamos disfrutar de la estación para Hogueras, como se anunció”

 12. Anna ha dit:

  La Constitució espanyola en el seu article tercer establix que la riquesalingüística de l’Estat serà objecte d’especial protecció i respecte. Ambeste esperit l’Estatut d’Autonomia de la C.Valenciana oficialitza elvalencià en l’apartat set i definix este idioma com el “propi” de lanostra autonomia renovant el compromís per la seua recuperació. La Lleid’Ús del Valencià en el seu Títol Cinqué inclou la ciutat d’Alacant com depredomini lingüístic valencià, i esta mateixa llei en el seu article 15atorga a la Generalitat competències en l’àmbit de la toponimia i lasenyalització. Tal aspecte ve regulat en l’Orde d’1 de Desembre de 1993 del’aleshores Conselleria d’Educació i Ciència que dicta que “el criterid’ús de les llengües oficials a la Comunitat Valenciana en lasenyalització de vies i servicis públics atendrà el predomini lingüísticestablert en el títol cinqué de la LUEV”. D’altra banda també ordena que”els toponimis i la designació genèrica que els acompanya s’haurà d’usar,qualsevol que siga la llengua emprada en la resta d’elements informatius,en la llengua de predomini lingüístic a la que pertany el municipi”. Tambéque “pel que fa a noms d’elements que s’estenguen per les dues zones depredomini lingüístic i tinguen nom en les dues llengües, s’usaran envalencià en el territori de predomini lingüístic valencià, i en castellà,en la de predomini lingüístic castellà”. Donada que la Llei és clara itaxativa al respecte del criteri d’ús de les llengües oficials a la nostraComunitat, vull denunciar la Conselleria d’Infraestructures i Transportsper la senyalíctica i toponimia utilitzada en la nova Estació del TRAMd’Alacant, anomenant-la exclusivament com a “Luceros”, oblidant el nomvalencià “Estels”, i a més contravenint les recomanacions de l’AVL sobrel’ús de dobles denominacions en les parades de la xarxa de FGV.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s